Sainte + Figue EDP

850 lei

Disponibil pentru precomandă

Eau de Parfum
100 ml

Parfumier: Francesca Dell’Oro

 

Disponibil pentru precomandă

Add to Wishlist
Add to Wishlist

Descriere

FRANCESCA DELL’ ORO PARFUM

Pentru acest proiect m-am aplecat asupra unui simbol al lumii mediteraneene, ce poate fi exprimat printr-o multitudine de expresii: fructul sacru, smochina. Venerat dintotdeauna de către oameni,  precum copacul, cu înțelesuri și atribute multiple.

Cel mai tare am fost impresionată de semnificația dublă pe care acest fruct prețios o are în tradiția religioasă: textele biblice menționează smochinul ca atare, ca o entitate prezentă la naștere, dar care aduce totodată și damnarea eternă. În același timp smochinul, în istoria noastră culturală, este un imn adus vieții însăși, fecundității, prosperității, conectat intim cu plăcerea și senzualitatea; un fruct ce posedă o încărcătură erotică semnificativă, ce trimite la carnalitate, vigoare și pasiune.

Astfel, nu e o surpriză pentru nimeni că șarpele FD’O își va descolăci inelele de pe logoul nostru, pentru a se strecura, misterios și plin de tentații, printre ramurile acestui copac ce reprezintă voluptatea.

Note

Note de vârf: Acorduri prețioase de pulpă de smochin, note verzi de frunze de smochin, ulei de olibanum balsamic și picant
Note de mijloc: Ambroxan catifelat și senzual, ulei esențial din lemn de cedru de Virginia
Note de bază: Absolut de bourbon vanilat, absolut de cistus labdanum, pathcouli somptuos, ambră

Poate fi combinat cu:

ONE MORE: Note fructate, ambră senzuală, amestecate cu vanilia dulce și gurmandă și cu pomelo. O combinație explozivă
WHITE PLUMAGE: Componenta spirituală este amplificată, transformând aroma finală într-o experiență mistică

Dedicated to

Acordul fără precedent dintre tămâie și smochina zemoasă creează o senzație ezoterică și carnală în același timp, o enigmă ce așteaptă să fie descifrată. Un secret păstrat în timp, pentru caracterele rezervate din Capricorn, Rac și Pești.