Cele mai graţioase accesorii: un zâmbet şi o picătură de parfum

Cele mai graţioase accesorii: un zâmbet şi o picătură de parfum

Suntem condiționați să credem că frumusețea înseamnă eleganță. Trăind într-o dimensiune temporală efemeră, între cadre de Instagram și secunde de TikTok, uităm că, în cazul acesta, nu tot ce arată bine pe ecran este neapărat și elegant.

Greu de definit, câteodată asemănată unui „puzzle”, poți crede că, dacă ai adunat piesele și le-ai pus pe toate la locul lor, ți-ai atins scopul. Eleganța însă este mai degrabă o rețetă: ai câteva ingrediente principale, însă depinde de fiecare cum le combină și cât de inspirat este, pentru a reuși un festin memorabil.

Ține, adevărat, de haine, de machiaj, de atitudine sau de coafură. Dar elementul principal este inefabil, indefinibil, o mică scânteie care luminează orice încăpere, care te atrage fără să știi neapărat de ce. Vestea bună este că oricine poate învăța să o aprindă. Adevărat, cere efort, devotament, ne cere să sacrificăm câteodată o geantă, un gest sau o replică, dar toate astea sunt detalii, un punct de pornire. Gândurile frumoase, optimismul, perseverența, corectitudinea, umorul, cultura, bunătatea, prietenia sunt elegante. Le amestecăm, le combinăm, adăugăm un strop de parfum și apoi gustăm din eleganța pură. O picătură de Bouquet Encore de la L’Orchestre Parfum, un floral narcotic și adictiv, de Pleine Lune de la Bastille, ce împletește senzualitatea iasomiei cu dulceața de matcha. Eleganța se simte în aer, în îmbrățișarea lui There’s a Place de la Francesca dell’Oro, un trandafir condimentat, sau în L’eau ensoleillee de rose, o călătorie încântătoare în Provence, cu flori de trandafir și portocal, oferită de Rose et Marius.

Iar când avem îndoieli, o ascultăm pe Audrey Hepburn:

“I believe in pink. I believe that laughing is the best calorie burner. I believe in kissing, kissing a lot. I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”