Cautand esentele toamnei

Cautand esentele toamnei

Toamna a colorat deja frunzele în auriu și roșu arzător, aerul a devenit răcoros și înviorător. E timpul să ne luam rămas bun de la aromele ușoare ale verii și să îmbrățișăm parfumurile autumnale, bogate și evocative.

Atunci când alegem un parfum de nișă în funcție de anotimp trebuie să avem în vedere notele definitorii din compoziție. Iar toamna cere adâncime, mister, confort și căldură, dar în același timp toamnei îi place bogăția, este sofisticată și colorată, ca o pădure ce explodează în nuanțe de aur și miere.

O regulă de bază este să vă ghidați după notele caracteristice acestui anotimp. Vedetele sezonului, pe care le puteți regăsi în varianta EDP în magazinul nostru, sunt ambra, pielea, notele de fum, de tămâie. Fiecare în parte (sau în combinație, de ce nu?) evocă opulența și rafinamentul toamnei.

Imaginați-vă atingerea unei jachete din piele moale, sau o carte îmbrăcată într-o copertă de piele. Un parfum cu aceste note vă transportă instantaneu într-o zi răcoroasă de toamnă, cu un soare ascuțit dar proaspăt și optimist. Liqueur BPM, de la L’Orchestre de Parfum, cu note de tabac, piele și vanilie, te va îmbrățișa ca un șal somptuos de cașmir.

În parfumeria de nișă, ambra este descrisă ca „aurul lichid”. Ce poate fi mai potrivit decât un parfum cald și bogat, ca o îmbrățișare în parc?! Ambrosine, creație a casei Francesca dell’Oro, alunecă pe piele cu note lemnos-condimentate de trandafiri, scorțișoară, lemn de santal și patchouli.

parfumuri de nisa

Notele de fum adaugă mister și capturează esența unei seri în fața șemineului, cu un ceai cald și o carte bună, ascultând ploaia ce bate în geam. Poudre Imperiale, de la Sous le Manteau, este o „poțiune a dragostei” cu ambră, uleiuri prețioase de bergamotă, lemn de santal și tămâie, inspirată de Franța secolului 19.  46 Street vine direct din New York, de la casa de parfumuri Gravel, și este o plimbare de toamnă în Central Park, cu note de lemn prețios, fructe de pădure, tămâie și ambergris.

parfumuri de nisa
parfumuri de nisa

Fiecare din aceste note pot fi combinate pentru a crea un parfum original ce se dezvăluie treptat, un mister ce trebuie deslușit, unic și captivant. Nu vă limitați de ideea de parfum „bărbătesc” sau „pentru femei”, parfumeria de nișă oferă opțiuni care ne plac tuturor, iar regulile sunt făcute pentru a fi încălcate J.