Gdańsk EDP

390 lei875 lei

Disponibil pentru precomandă

Eau de parfum
30 ml

Parfumier: Julia Rodríguez Pastor

Add to Wishlist
Add to Wishlist

Descriere

EAU DE PARFUM

Un parfum bogat, cu note de fum și de pământ

Ambra – aurul baltic. Misterul mării cuprins în ambregris

Gdansk explorează enigma cu numele de ambergris, cunoscută din poveștile cu balene, și acordul de legendă al ambrei. 

Note: prună, șofran, piele, tabac, ambră, ambergris

Povestea:

Marea Baltică.

Libertatea apelor deschise.

Ambra, aurul de pe țărmuri.

Păduri. Oraș. Neguțători de tutun și ateliere de pielărie.

Prune,miere, șofran. 

Căldura aurie, piele, lemn de santal și pământ.

Și ambergris – misterul din adâncurile mării. 

Creatorul Nick Sterward: „Polonia este o țară pe care o iubesc din toată inima. Admir caracterul oamenilor și al locurilor: puternic, generos, independent. Acesta este sentimentul pe care vreau să îl inspir prin acest parfum. Gdansk este un oraș minunat, memorabil, pe malurile Mării Baltice – vestit pentru ambră și pentru poveștile navigatorilor ce au plecat din porturile sale. Am vrut să aduc un omagiu acestui oraș și istoriei sale fascinante.”

Ambra ca atare (rășina fosilizată din plante) nu este folosită în parfumerie – ambra este un stil de aromă, compus din diverse ingrediente ca labdanum, benzoina și vanilia. Nota distinctivă pe care am adus-o ambrei este alăturarea ei cu ambergris – substanța obținută din sperma balenei, pe care o găsim uneori adusă de valuri pe țărm, un material misterios și fascinant, cu care ambra este deseori confundată. 

PARFUMUL

Parfumul Gdansk este un studiu al misteriosului ambergris (substanța obținută din sperma balenelor) și al acordului extravagant cu numele de ambră. 

Notele parfumului:

  • Cald și picant la început, cu prune, miere, cardamom, nucșoară și șofran
  • O inimă prețioasă cu note de piele, cistus absolute, ulei din lemn de santal sustenabil din Noua Caledonie, patchouli și tămâie – cu o picătură aromată de trandafir.
  • O bază de ambră adâncă, lemnoasă, de pământ, din absolut de tabac, cypriol, styrax (liquidambar), vanilie, mosc și ambergris (folosim un derivat din plante, vegan/ fără ingrediente de origine animală).

CREATORII

Pentru parfumul Gdansk, Nick Steward a colaborat cu Julia Rodriguez Pastor (Eurofragrance), ce trăiește si creează arome în orașul ei natal, Barcelona. 

Nick: „Știam ca Julia are conexiuni cu Polonia și a vizitat Gdansk – așa că am fost foarte interesat de perspectiva ei, privind din afară, asupra orașului. Stilul său olfactiv este cald, generos – este o expertă în ambră și în ambergris – acesta a fost începutul călătoriei noastre împreună!”

Julia: „Când am vizitat Gdansk am fost surprinsă atât de oraș cât și de locul pe care rășina de ambră o are în istoria și cultura locală. În parfumerie suntem tentați să ne gândim la ambră ca la un stil oriental, mediteranean, așa că am fost foarte entuziasmată când, împreună cu Nick, am putut să explorez stilul meu preferat – ambra – într-un mod cu totul nou, inovativ.”

Gdansk by Gallivant este creat în Barcelona, Spania, și produs artizanal în loturi mici în UK. 

Informații suplimentare

Cantitate

30 ml, 100 ml